رئیس جمهور در جلسه امروز دولت گفت: هیچ بندی از برجام عوض و هیچ فردی هم به آن اضافه نخواهد شد.
به گزارش روا ۲۴ به نقل از تسنیم، حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهور در جلسه امروز دولت درخصوص موضوع برجام و اظهرات آمریکایی ها در این باره اظهار داشت: به جامعه جهانی و کشورهایی که در برجام حضور داشتند و الان ۴+۱ هستیم و یا در آینده ممکن است ۵+۱ شود، میگویم که هیچ بندی از برجام عوض نخواهد شد و هیچ فردی هم به برجام اضافه نخواهد شد. ممکن است ۴+۱ دوباره ۵+۱ شود ولی کسی دیگر اضافه نخواهد شد و ۵+۲ نمیشود پس حرفهای ناروا بگویند.
این اظهارات روحانی خطاب به کشورهایی نظیر فرانسه است که رئیس جمهور آن گفته بود باید کشورهای دیگری مثل عربستان هم به گفتگوها اضافه شوند.
روحانی افزود: برجام محصول تلاش زیادی بود و این توافق به سادگی بهدست نیامد؛ اگر میخواهند، «اهلا و سهلا» به توافق بیایند و اگر هم نمیخواهند که بهدنبال زندگیشان بروند و ما راه خود را برویم.
روحانی ادامه داد: احساس ما این است که سیاستمداران جهان، افکار عمومی دنیا و حتی سیاستمداران آمریکا معتقدند که برجام میتواند برای صلح، امنیت و تعامل جامعه جهانی و کشورها مفید باشد و ما هم بر این مبنا حرکت میکنیم.
رئیس جمهور تصریح کرد: آمریکاییها باید بدانند که آنها تا امروز ناقض قطعنامه ۲۲۳۱ هستند پس بحث برجام را مطرح نکنند. من به آمریکاییها قطعنامه ۲۲۳۱ را یادآور می شوم. بحث ایران نیست، این قطعنامه مورد اتفاق شورای امنیت سازمان ملل است و شما هر لحظه که صبر کنید، جرم بالاتری انجام دادهاید چون قطعنامه ۲۲۳۱ را نقض کردید.
روحانی ادامه داد: به آنها میگویم که به قانون و این قطعنامه بازگردید. اگر برگشتید، ما هم بهطور کامل به تعهدات علم خود عمل خواهیم کرد. ما نقض برجام نکردیم که آن را اصلاح کنیم. ما از آن خارج نشیدم که به آن بازگردیم؛ ۷ صندلی بوده و ما ۶ عضو بر صندلی خود نشستهایم و یکی از اعضا جنون ادواری گرفته و بیرون رفته؛ حالا که مقداری عقل پیدا کرده به صندلی خود بازگردد.
وی گفت: آمریکاییها باید به قطعنامه ۲۲۳۱، به مقررات بین الملل و به مصوبه شورای امنیت سازمان ملل بازگردند. اگر هرگونه حسن نیت دیدیم، پاسخش حسن نیت خواهد بود. امیدواریم همه کشورها آنچه که به نفع جهان و منطقه است را انجام بدهند تا به هدفی که بهنفع همه است، برسیم.
رئیس جمهور در ادامه سخنان درخصوص رد کلیات بودجه۱۴۰۰ از سوی مجلس خاطرنشان کرد: ما طبق زمان و قانون و حتی یکی-دور روز زودتر بودجه را تقدیم مجلس کردیم. در ستاد اقتصادی دولت چندین هفته جلساتمان را به بودجه اختصاص دادیم و دولت در حد توان بهترین بودجهای که میتوانست را تهیه و تقدیم مجلس کرد. توقع ما این بود که بودجه روند خود را طی کند و تصویب شود و مردم هم از آن بهرهمند شوند. اینکه نمایندگان بودجهای را تصویب یا آن را رد کنند حق آنهاست و نمیتوانیم بگوییم که آنها موظف به تصویب هستند و آنچه نظر آنهاست طبق آن عمل خواهد شد. در این بودجه دو ماه حرفهایی زده شد، وعدههایی داده شد و تخریبهایی صورت گفت که مورد انتظار ما نبود.
رئیسجمهور گفت: ما در این بودجه زحمت کشیدیم و البته میخواستیم در کمیسیونها و کمیسیون تلفیق و صحن کاملتر بشود و ممکن است که بودجه نقصی هم داشته باشد. متأسفانه اهدافی که در بودجه داشتیم مورد توجه نمایندگان محترم در کمیسیون تلفیق قرار نگرفت. هدف مان این بود که ارزش پول ملی را بالا ببریم و میخواستیم کاری کنیم که اگر سال آینده دلار به ۱۵ هزار تومان رسید، بودجه لَنگ نشود. اگر بودجه بر مبنای ارز ۱۷۵۰۰ تومان بسته شود، اگر نرخ پایین آمد چگونه کشور را اداره میکنید؟ خدا را گواه میگیریم که از ماهها و یکسال گذشته تلاش ما این است که در پایان این دولت به دو آرزو برسیم؛ یکی اینکه کشور در برابر کرونا از مشکلات اصلی عبور کرده باشد و کشور از تحریم و مشکلات اصلی تحریمها عبور کند.
روحانی اظهار داشت: وقتی در بودجه به دنیا علامت میدهیم که ارز ۱۱۵۰۰ تومانی را در نظر میگیریم، همه میفهمند و وقتی میگوییم ارز را متعادل میکنیم یعنی درآمد ارزی بیشتر از امسال را برای سال آینده پیش بینی کردیم و وقتی میگوییم باید فروش نفت ۲.۳ میلیون در روز باشد، این پیام به دنیا داده میشود. پیامهای مهمی در بودجه داده شد و متأسفانه برخی به آن توجه نکردند. ما میخواستیم مردم آینده بهتری داشته باشند و تولید حرکت بهتری داشته باشد و جهش تولید را سال آینده هم ادامه بدهیم.
وی گفت: ما نمیخواستیم کاری کنیم که معادن با گرفتن مالیاتهای سنگین تعطیل شود و نمیخواستیم کاری کنیم که محصولات پتروشیمی و فولاد دچار مشکل بشوند تا بازار سرمایه دچار مشکل شود و ما نمیخواستیم قیمت سوخت را برای صنایع مهم کشور ۵ برابر کنیم؛ این یعنی گران کردن و تورم و مسئله روشنی است؛ روشن است که تصمیمات کمیسیون تلفیق چه پیامدهایی دارد.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به ایام میلاد حضرت زهرا(س) اظهار داشت: در ایام مبارکی هستیم و حُسن تصادف ایام دهه فجر با ایام میلاد با سعادت دخت پیامبر گرامی اسلام حضرت زهرای مرضیه(س) و همچنین سالروز میلاد حضرت امام(ره) وجود دارد. این برای ما حائز اهمیت است که سیره و راه پیامبر(ص) و ائمه هدی(ع) و حضرت فاطمه اطهر(س) الگوی زندگی ما هستند و همانطور که قرآن مجید این را تأکید میکند که پیامبر(ص) الگوست و اهل بیت(ع) و معصومین الگوی زندگی ما هستند.
وی افزود: حضرت فاطمه زهرا(س) نیز ویژگی خاصی را دارا هستند که بهعنوان یک بانوی بزرگ هستند که بیشتر میتوانند الگویی برای خانمها و دختران جامعهی ما باشند و به حق این روز ولادت بهعنوان روز زن و روز مادر نامگذاری شده است البته مادر جایگاه والایی دارد و خداوند بعد از اطاعت خود، احسان به والدین را تأکید میکند؛ خصوصا در زمان پیری که باید در خدمت پدر و مادر بود و باید احترام و احسان و زبان نرم بیشتری داشت و خداوند این وظیفه را در کنار اطاعت خود قرار داده و این نشاندهندهی مقام والای والدین دارد.
رئیسجمهور گفت: جایگاه و نقش زن در جامعه مانند مردها حائز اهمیت است و جایگاه زنان از لحاظ مقام انسانی، رشد و کمال انسانی و قرب به خداوند تفاوتی با مردان ندارند و جایی که خداوند میخواهد از مقام انسان بگوید، از مرد و زن در کنار یکدیگر نام میبرد زنان در زمان مبارزات، پیروزی انقلاب، دفاع مقدس و در صحنههای مختلف انقلاب نقش مهمی داشتند و نقش زن و مرد در انتخاباتها مساوی است و اتفاقا اگر زنان بیشتر در انتخابات شرکت کنند، آنها تعیینکننده هستند و وقتی زنان جامعه از نظر سیاسی دارای این مقام هستند و بعد از انقلاب بهدور از افراط و تفریط، در مسیر رشد حرکت کردند.