به گزارش روا ۲۴،محمدرضا باهنر به باشگاه خبرنگاران گفت: اصولگرایان در تهران با ۴-۵ نفر از بزرگان خود وارد شدند، بقیه افراد همه جوانان هستند. فضا تقریبا برابر است، اما اصلاح طلبان میخواهند مظلوم نمایی کنند.
محمدرضا باهنر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و دبیرکل جبهه پایداری در گفتگویی تفصیلی به نکاتی پیرامون جایگاه مجلس، انتخابات مجلس یازدهم، احتمال حضور لاریجانی در انتخابات ریاست جمهوری آینده و رسیدن جناح اصولگرایان به لیست واحد اشاره کرده است. در ادامه بخشی از آن را می خوانید.
مجلس دهم فراکسیون اکثریت نداشت
*مجلس دهم از نظر ساختاری و تشکیلاتی، تفاوت زیادی با سایر مجالس نداشت، اما مجلس دهم یک مشکل جدید پیدا کرد که مجالس گذشته نداشتند و آن این بود که در مجالس گذشته، عموما یک فراکسیون اکثریت وجود داشت؛ یک دوره اصلاح طلبان اکثریت بودند و یک دوره اصولگرایان در اکثریت قرار داشتند؛ مجلس دهم فراکسیون اکثریت نداشت، اما سه تا فراکسیون اقلیت داشت. در حقوق سیاسی دنیا این چیز مشهور است که دولتها و مجالس ائتلافی اصولا نمیتوانند قوی ظاهر بشوند به این خاطر که دست آنها زیر ساطور هم است.
* به همین خاطر وقتی مجلس در آخر سال ۹۶، سه وزیر را استیضاح کرد، به هر سه وزیر، بیشتر از گذشته رای داد. در مجالس قبلی ما بررسی میکردیم که یک وزیر قابل عزل شدن است یا خیر و هرگاه به جمع بندی کامل می رسیدیم او را استیضاح میکردیم که نتیجه آن هم مشخص بود.
مردم هر کسی را به جز روحانی برای ریاست جمهوری پیش بینی میکردند
*{ در خصوص حضور لاریجانی در انتخابات ریاست جمهوری}: به نظرم این حرف نمیتواند از امروز قابل پیش بینی باشد، چون معمولا افرادی که در انتخابات ریاست جمهوری قصد شرکت دارند، دو الی سه ماه قبل از انتخابات ظاهر میشوند؛ وگرنه من هم در این دوره انتخابات مجلس شرکت نمیکنم، دلیل نمیشود که این کار من به منزله شرکت در انتخابات ریاست جمهوری باشد. وقتی شش ماه قبل از انتخابات به سراغ آقای خاتمی رفتند قبول نکرد، ولی دو ماه قبل از انتخابات ناگهانی تصمیم به حضور در انتخابات گرفتند.
* آقای احمدی نژاد هم به همین صورت، تا ۶ ماه قبل از انتخابات اصلا کسی نمیدانست که قرار است در انتخابات شرکت کند. در سال ۹۲ هم همین اتفاق افتاد، مردم هر کسی را به جز آقای روحانی برای ریاست جمهوری پیش بینی میکردند. نتایج انتخابات ریاست جمهوری به جای اینکه بر مبنای فکر باشد، بر مبنای هیجانات است؛ پس با وجود این شرایط تحت هیچ شرایطی نمیتوان انتخابات ۱۴۰۰ را از امروز پیش بینی کرد.
*{ درباره تفاوت لاریجانی مجلس هشتم با لاریجانی مجلس دهم} این سوال همیشه وجود داشت و از ما هم میپرسیدند که چرا آقای لاریجانی با اصلاح طلبان سازش میکنند، با اصولگرایان هم سازش میکنند. من از نظر سیاسی آقای عارف را شخص محترمی میدانم، اما برخی از دوستان ما در مجلس معتقد بودند که آقای لاریجانی، خالص و مخلص به اصولگرایان بپیوندد، حتی اگر آقای عارف رئیس جمهور بشود، برخی دیگر هم معتقد بودند که آقای لاریجانی به هر نحوی شده، باید رئیس مجلس بشود. حضور آقای لاریجانی در مجلس به این معنا نبود که سه دوره اصولگرایان بر مجلس حاکم بودند، به این معنا بود که سه دوره اصلاح طلبان بر مجلس حاکم نبودند.
اصلاح طلبان میخواهند مظلوم نمایی کنند
*وضعیت تقریبا وضعیت مشابهی است، اصولگرایان در تهران با ۴-۵ نفر از بزرگان خود وارد شدند، بقیه افراد همه جوانان هستند. فضا تقریبا برابر است، اما اصلاح طلبان میخواهند مظلوم نمایی کنند.
لیست واحد پایداری و شورای ائتلاف هنوز مشخص نیست
*{ با اشاره به حضور قالیباف و کمک به پیروزی اصولگرایان در مجلس}: با توجه به عملکرد شورای شهر اخیر، خدمات آقای قالیباف خیلی به چشم آمد، ممکن است برخی رسانهها بر علیه او تبلیغ کنند، اما بالاخره خدمات زیادی به مردم کرده است و فکر میکنم از این جهت کمک کننده باشد.
*{ با اشاره به لیست واحد رسیدن جبهه پایداری با شورای ائتلاف}: هنوز چیزی مشخص نیست، اما امیدواریم این اتفاق بیفتد و شورای ائتلاف و جبهه پایداری، یک لیست منتشر کنند تا به موفقیت نزدیکتر شوند./خبر آنلاین