جمعه , ۱۶ آذر ۱۴۰۳

واعظی: نمی‌شود که همه ناحق باشند و فقط سخنگوی شورای نگهبان حق باشد/ صداوسیما نباید جناحی اداره شود/برای محدود کردن شبکه‌های اجتماعی به شدت تحت فشاریم

به گزارش روا۲۴، رئیس دفتر رئیس جمهوری با استناد به نامه اردیبهشت ماه روحانی به سران کشورهای اروپایی و موارد مطرح شده در آن ،تصریح کرد: تصمیم گیری درباره واکنش به مساله ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت سازمان ملل از اختیارت دولت است.

اهم اظهارات محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهوری:

  • آنچه که ما از رئیس سازمان صداوسیما می‌خواهیم چیز زیادی نیست؛ ما می‌گوییم صحبت‌های رئیس جمهوری و وزرا بدون تبعیض و براساس آنچه که ایشان می‌گویند، مطرح شود. آن‌ها درباره برخی مطالب مطرح شده می‌گویند که به مصلحت نیست یا اینکه آن‌ها برداشت خود از صحبت‌های رئیس جمهوری و برخی وزرا را به صورت زیرنویس منتشر می‌کنند. این در حالی است که ما چندین بار به آن‌ها تذکر داده‌ایم که زیرنویس پخش شده با آنچه که مطرح شده است کاملا مغایرت دارد.
  • روابطمان با آقای علی‌عسگری در دولت بسیار خوب است اما متأسفانه تعدادی افراد سیاسی که اندک هستند اما طی ۱۰ الی ۱۵ سال گذشته برخی سمت‌های کلیدی صداوسیما را گرفته‌اند، تلاش و فکر می‌کنند که اگر کسی سمتی دارد، باید براساس تفکر و حزب متبوع آن فرد با او برخورد کند.
  • ما می‌گوییم که صداوسیما نباید توسط آن گروه محدود به صورت جناحی اداره شود چرا که صداوسیما رسانه‌ای ملی و متعلق به کل نظام و کشور است و ما می‌گوییم همان طور که برای سایر قوا و نهادها بسته رسانه‌ای پخش می‌کنند، درباره قوه مجریه نیز همان گونه رفتار کنند و این گونه نباشد که وقتی وزیری از دولت دو روز در هرمزگان حضور داشته و از تمام مناطق سیل زده بازدید کرده خبرش ۱۰ ثانیه پخش شود اما اینکه فرد دیگری در جایی غذایی میان سیل زدگان پخش کرده، خبر مربوطه ۳ دقیقه پخش شود.
  • (با اشاره به تعیین رئیس هلال احمر) رویکرد آقای روحانی بر این است که در صورتی که مجموعه‌ای از داخل با اختلاف نظر روبرو باشند، ایشان تا زمان رفع اختلافات داخلی آن مجموعه حکم فردی را امضا نمی‌کند.
  • اگر رد صلاحیت‌ها براساس قانون باشد و کسی تخلف اعم از اقتصادی، اخلاقی و هر چه که قانون مشخص کرده،مرتکب شده باشد، دولت به هیچ وجه درباره این نوع رد صلاحیت‌ها مطلبی را مطرح نمی‌کند اما گزارش‌هایی که ما از افرادی که جزو نمایندگان فعلی مجلس محسوب می‌شوند و همچنین آن‌هایی که نماینده فعلی نیستند دریافت کرده‌ایم این گونه است که برخی از آن‌ها رفته‌اند صحبت کردند و به آن‌ها اعلام شده که شما از برجام حمایت کرده‌اید یا اینکه از دولت طرفداری کرده‌اید؛ چیزهایی از داوطلبان کاندیداتوری سوال می‌کنند یا اینکه چیزهایی در پرونده آن‌ها قرار می‌دهند در حالی که این موضوعات مربوط به تفکر و اندیشه‌ای است که مردم به آن رأی دادند و در دولت وجود دارد؛ برجام چیزی نیست که فردی که از آن حمایت کرده این حمایت‌اش الان تبدیل به نقطه ضعف او و رد صلاحیت‌اش شود.
  • رسانه‌ها می‌توانند با یکی از افرادی که رد صلاحیت شده‌اند مثلا نماینده مردم رشت مصاحبه کنند.
  • سخنگوی شورای نگهبان هر کسی هر چه بگوید جواب او را می‌گوید؛ نمی‌شود که همه ناحق باشند و فقط سخنگوی شورای نگهبان حق باشد. تا امروز هر کسی در هر کجا که صحبت کرده از جمله آقای لاریجانی سخنگوی شورای نگهبان درباره اظهارات مطرح شده جواب داده است.
  • موضع دولت این است که آنچه که تخلف و مسائل مالی، اقتصادی و اخلاقی است را قبول داریم اما نباید براساس تفکر افراد صلاحیت آن‌ها را رد کنند؛ ما می‌گوییم همواره دو تفکر در کشور وجود داشته که یکی از آن‌ها تفکری است که سردمدار آن از ابتدا مقام معظم رهبری بودند و ایشان همواره در تمام انتخابات‌ها معتقد و به دنبال انتخابات پرشور و مشارکت حداکثری بودند.
  • تفکر دیگری نیز وجود دارد که می‌گوید اصلا مهم نیست در انتخابات‌ها چند درصد مشارکت می‌کنند بلکه صرفا نتایج انتخابات‌ها مهم است؛ ما می‌گوییم اگر شما می‌خواهید مهندسی کنید تا در انتخابات مشارکت پایین باشد و گروه خاصی نتیجه انتخابات باشد، این موضوع نتیجه انتخابات همه ملت ایران نیست.
  • (ادعای وحید یامین‌پور از فعالان رسانه‌ای مبنی بر اینکه دولت در مکاتبه با اینستاگرام درخواست مسدود شدن صفحه شخصی او را مطرح کرده است) این موضوع کذب محض است، این آقا فکر می‌کنند کارهایی که خودشان و دوستانشان در زمان دولت قبل انجام می‌دادند، را دولت فعلی انجام می‌دهد که این موضوع کذب محض است و نه در دوران من و نه در دوران فعلی وزارت ارتباطات این اتفاق نیافتاده است بلکه بالعکس ما تحت فشار هستیم و گروه‌های خاص به ما فشار می‌آورند که چرا این کارها را انجام نمی‌دهیم. به نظر من آنچه که مطرح شده فرار رو به جلو است.
  • ما فکر می‌کنیم که منطقه خلیج فارس، منطقه‌ای بسیار حساس است و هر چه ادوات نظامی از کشورهای خارج از منطقه در این منطقه افزایش یابد نه تنها باعث ایجاد آرامش و صلح نمی‌شود بلکه برعکس باعث افزایش تشنج می‌شود.
  • اکثر کسانی که از حزب اعتدال و توسعه در سراسر کشور برای انتخابات پیش رو اعلام کاندیداتوری کرده بودند تاکنون از سوی شورای نگهبان صلاحیت‌شان رد شده است.
  • آقای بن علوی حامل پیامی نبوده‌اند بلکه در دیدارهایی که با سران عمان برگزار می‌شود موضوعات دو جانبه مطرح می‌شود؛ امروز روابط دو جانبه ایران با عمان در حال گسترش است و بخشی از سفر آقای بن علوی به تهران دو جانبه و بخش دیگری از آن مربوط به مسائل منطقه‌ای است. عمان یک طرف تنگه هرمز و ما طرف دیگر این تنگه قرار داریم و تعامل میان دو کشور باید افزایش یابد و اگر ما ایده تأمین و حفظ امنیت منطقه توسط کشورهای منطقه را مطرح می‌کنیم، این نوع دیدارها باید افزایش یابد.
  • موضع ایران با عربستان هیچ‌گاه به این صورت نبوده که هیچ ارتباطی با یکدیگر نداشته باشیم و آن‌ها پیامی ندهند و پیامی از ما دریافت نکنند؛ موضوع ایران و عربستان را نباید به موضوع رابطه ایران با آمریکا تشبیه کنیم چرا که عربستان همسایه ما است. حال مدتی است که مشکلی پیش آمده و مسئله جنگ یمن نیز مزید بر علت شده و یک گرفتاری ایجاد کرده است. با این حال سیاست ما همواره بر این بوده که با همسایگان خود از جمله عربستان روابط خوبی داشته باشیم چرا که عربستان نیز کشوری اسلامی است و در گذشته دو کشور روابط خوبی با یکدیگر داشته‌اند.
  • (سلب میزبانی باشگاه‌های ایرانی از سوی کنفدراسیون فوتبال آسیا AFC) این اقدام موضوع عجیبی است و به نظر من باید تلاش کنیم که این اتفاق نیفتد؛ این تصمیم غیرورزشی و غیرحرفه‌ای است و به هر صورتی که ما بررسی می‌کنیم به این نتیجه می‌رسیم که موضوع تبدیل به مسئله سیاسی شده است؛ وزارت خارجه و وزارت ورزش در این راستا تلاش‌های بسیار خوبی انجام داده‌اند و همه دولت باید در این زمینه کمک کنند.
    منبع: ایسنا

Check Also

مصوبه جدید پرداخت خسارت افت قیمت وسایل نقلیه ابلاغ شد

مصوبه جدید پرداخت خسارت افت قیمت وسایل نقلیه ابلاغ شد

بیمه مرکزی، دستورالعمل نحوه محاسبه خسارت کسر قیمت وسیله نقلیه در راستای اجرای تصویب نامه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 − 9 =