به گزارش روا ۲۴، رحمانی فضلی وزیر کشور اعلام کرد: رأی دهندگان در انتخابات ۲۴ میلیون و ۵۱۲ هزار ۴۰۴ نفر بودند که ۴۸ درصد بانوان و ۵۲ درصد آقایان بودند یعنی مشارکت ۴۲.۵۷ درصد در این دوره بوده است.
عبدالرضا رحمانی فضلی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگاران در خصوص میزان مشارکت مردم در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی گفت: آمار نهایی امضا شده تایید شده همه شعبههایی است که نهایتا شورای نگهبان تایید شده و ما اعلام و ابلاغ کردیم ۲۴ میلیون ۵۱۲ هزار و ۴۰۴ نفر بوده است.
وزیر کشور افزود: از این رقم ۴۸ درصد بانوان و ۵۲ درصدآقایان هستند یعنی ۴۲.۵۷درصد میزان مشارکت در این دوره بوده است.
مهمترین اظهارات رحمانی فضلی به این شرح است:
- بیش از ۵۷ میلیون و ۹۱۸ هزار واجد شرایط در کشور شناسایی شد، این در هماهنگی و توافق با ثبت احوال و مرکز آمار ایران تعیین شده است و همه این افراد کسانی هستند که در ایران زندگی میکنند و داخل ایران هستند.
- ۲۴ میلیون و ۵۱۲ هزار و ۴۰۴ نفر یعنی ۴۸ درصد بانوان و ۵۲ درصد آقایان در این دوره از انتخابات مشارکت داشتند. این درحالی بود که ما هم ورود بیماری کرونا و هم شرایط سیاسی و مسائلی مثل سقوط هواپیما، حوادث آبان و دی را داشتیم و در این شرایط این میزان حضور و مشارکت مردم کاملا قابل قبول است.
- مشکل قطعی برق در روز انتخابات در هیچ نقطه کشور نداشتیم و وزارت ارتباطات یک مانور عظیم مخابراتی در کشور انجام داد و هیچ مورد قطعی ارتباط نبود. ستاد کل نیروهای مسلح هم همراهی بسیار خوبی با ما داشت و وزارت راه هم همه راههای ارتباطی را برای انجام امر انتخابات تامین کرد.
- سیستم ما بیش از ۹۹ درصد متصل و فعال بود اما در کمتر از یک درصد مناطق، با توجه به شرایط اقلیمی و بارش برف، مشکلات فنی ایجاد میشد که ما باید منتظر میماندیم تا اعداد این مناطق نیز به ما برسد و بعد میزان مشارکت را اعلام کنیم.
- از نظر ما با توجه به شرایط کنونی کشور، میزان آرا و حضور و مشارکت مردم کاملا قابل قبول است و این نشان میدهد مردم در هر شرایطی آمادگی لازم برای حضور و مشارکت را دارند.
- امروز یا فردایی که فرمانداریها، نتایج را به صورت رسمی اعلام میکنند، کسانی که به امری رای گیری و مشارکت اعتراض دارند ۲ روز فرصت دارند که اعتراضشان را به هیاتهای اجرایی بفرستند که هیاتهای اجرایی ظرف هفت روز به آنها رسیدگی میکنند و بعد از آن هم، هفت روز شورای نگهبان رسیدگی میکند و نهایتا صحت انتخابات را باید شورای نگهبان تایید کند.
- این بار توانستیم بیش از ۵۵ هزار دستگاه احراز هویت داشته باشیم و تقریبا رای تکرار یا مرده و شناسنامه تقلبی یا باطله نداشتیم و ظرف کمتر از یک دقیقه هویت افراد احراز میشد.
- هر چند برخی از گروههای سیاسی به دلایلی که در تحلیلهای خود نیز ارائه دادند، دلگیریها و دلخوریهایی از بحث فرایند انتخابات در مقاطع مختلف داشتند اما نهایتا، ترغیب و تشویق و حضورشان در روز مشارکت حضور خوبی بوده است که امیدواریم فعالتر و پررونقتر و موثرتر باشند.
- ما در لایحه جدیدی که سال قبل، از دولت به مجلس شورای اسلامی دادیم، نقش احزاب را در انتخابات خیلی پررنگ دیدیم و حتی ما در آنجا رایگیریهای لیستی را پیشنهاد کردیم و امیدوارم احزاب بتوانند در فرایند مختلف انتخابات نقش پررنگتری را ایفا کنند.
- در استان تهران دو میلیون و ۵۳۹ هزار و ۷۶۳ نفر که به میزان ۲۶.۲ درصد مشارکت داشتند و در حوزه تهران، ری و شمیرانات و پردیس یک میلیون و ۸۴۱ هزار و ۸۹۱ نفر به میزان ۲۵.۴ درصد مشارکت کردند. در قم با وجود شیوع ویروس کرونا؛ میزان مشارکت مردم بیش از ۴۳ درصد بود.
- بیشترین درصد مشارکت در استان کهگیلویه و بویراحمد با ۷۱ درصد بود و کمترین مشارکت هم به استان تهران با ۲۶/۲ درصد مربوط است.