به گزارش روا ۲۴ به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شهرداری مشهد، محمد محسن محصفی با اشاره به آغاز فاز عملیاتی کلان پروژه «ترویج رعایت حق تقدم عابر پیاده» با هدف تغییر رفتار رانندگان و کاهش تصادفات عابران اظهار کرد: این طرح توسط سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری کلانشهر مشهد و تاکید شورای اسلامی شهر تعریف شده است.
وی افزود: شرایط حاکم بر شهر متاثر از الگوهای رفتاری نامناسب رانندگان و عابران پیاده، شدت بالای تنش میان این دو گروه هدف در معابر شهری و به دنبال آن آمار بالای مجروحان و فوت شدگان عابر پیاده در تصادفات، مجموعه علل اساسی توجه به این موضوع هستند.
معاون شهردار و رییس سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد بیان کرد: شکل گیری و نهادینه شدن الگوهای رفتاری و پیامدهای اجتماعی فوق در سطح جامعه شهری متاثر از عوامل متعددی است، اما ریشه و بن مایه آن ها را می توان در بسترهای فرهنگی و نمادهای رفتاری غالب شهروندان دانست. از این رو موضوع هدف به طور تنگاتنگی با حوزه فعالیتی سازمان فرهنگی و اجتماعی مرتبط است.
مصحفی خاطرنشان کرد: اهداف کلان پروژه در سه بازه زمانی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت تعریف شده و اقدامات اجرایی متنوعی متناسب با اهداف در بازه زمانی مشخص تعیین و اجرا شده اند.
وی ضمن بیان اهداف اجرایی این طرح تصریح کرد: هدف کوتاه مدت کلان پروژه، حساس سازی و یادآوری حق فراموش شده شهرنشینان به خودشان است. این حق چیزی جز «حق عبور امن پیاده» در سطح شهر نیست. اگرچه در قبال این حق، برای شهرنشینان تکالیفی نیز تعریف شده که رعایت و اجرای آنها ضروری است. اما جلب توجه شهرنشینان به این حق فراموش شده و ایجاد انگیزه در آنها برای مشارکت در تامین و ارتقا سطح ایمنی و امنیت خود در شهر در گرو افزایش میزان حساسیت های فردی و گروهی آنان است.
تغییر رفتار رانندگان هدف میان مدت پروژه
معاون شهردار و رییس سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد گفت: در میان مدت تغییر نوع تفکر درباره اولویتهای عبور عابر و سواره در معابر شهری و ذهنیت سازی درباره الگوهای رفتاری صحیح عابران و رانندگان را می توان به عنوان هدف و خروجی مورد انتظار تعریف کرد و در بلند مدت تغییر رفتار شهرنشینان و بسط و گسترش الگوهای رفتاری هدف اساسی است که دستیابی به آن می تواند تحولی شگرف در سایر رفتارهای مرتبط با انضباط ترافیکی را موجب شود.
مصحفی ضمن بیان دستیابی به اهداف برنامه های اقدام عملیاتی در سال ۹۸ و ۹۹ تدوین شده و بخشی از آن ها اجرا شده یا در حال اجرا است، اظهار کرد: بستر اجرایی فعالیتهای کلان پروژه در قالب کمپین مردمی «خط عابر_خط زندگی» از تابستان ۹۸ شکل گرفته و عملیاتی شده است. در حال حاضر نیز برنامه های عملیاتی گسترده ای در سطح معابر شهری در قالب برنامه های ترویجی، آموزشی، تعاملی و گفتگویی پیش بینی شده که از مهرماه اجرایی میشود.
وی ادامه داد: علاوه بر این در روند اقدامات اجرایی، سفیران متعددی فعالیتهای میدانی مشارکت خواهند داشت. به موازات فعالیتهای فوق، همکاری های گستردهای توسط تیم اجرایی پروژه با سازمانها و معاونتهای دیگر صورت گرفته است. به عنوان نمونه می توان به آموزش رانندگان سیستم حمل و نقل عمومی، به ویژه رانندگان تاکسی واتوبوس اشاره کرد. همچنین اصلاح خطوط خط عابر و نصب چراغها و تابلوهای مرتبط با جایگاه عبور عابر از دیگر اقدامات مرتبط با این موضوع است.
اجرای کلانپروژه مستلزم همکاری همه نهادها
معاون شهردار و رییس سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد بیان کرد: اجرا و تحقق اهداف کمپین همکاری و ایجاد هم افزایی میان فعالیتهای کمپین با معاونتهای حمل و نقل و ترافیک و سازمانهای وابسته به آن و سایر نهادهای دولتی همچون پلیس راهور، دادگستری، بیمه مرکزی و اورژانس و …. ضروری است.
مصحفی مطرح کرد: از این رو، در ساختار مدیریتی کلان پروژه و از طریق ایجاد اتاق فکر فعال متشکل از متخصصان شهری، روانشناسی، ترافیکی، جامعه شناسی و رسانه برنامه اقدامات عملیاتی مبتنی بر هم افزایی و مشارکت نهادها و سازمانهای مرتبط تدوین شده است.
وی افزود: برنامه های اجرایی در قالب برگزاری دوره های آموزشی ویژه رانندگان، رویداد های فرهنگی هنری خیابان، پویشهای فضای مجازی و نظارت مردمی و جشنوارههای فرهنگی وهنری با تمرکز بر روی موضوع امنیت و ایمنی عبور و مرور پیاده در شهر پیش بینی شده است.
معاون شهردار و رییس سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد خاطرنشان کرد: پوشش رسانهای فعالیتها و گسترش پیامهای آموزشی و ترویجی در سطح شهر بخش مهم دیگری از فعالیتهای کمپین است که می تواند در رشد و حرکت به سوی اهداف مدنظر بسیار یاری رسان باشد.
برچسبشهرداری مشهد سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد محمد محسن محصفی
همچنین ببینید
اختصاص ۳ همت فوقالعاده رتبهبندی برای ۱۸۰ هزار معلم بازنشسته
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه ۳ همت فوقالعاده رتبهبندی برای ۱۸۰ هزار …