جمعه , ۱۶ آذر ۱۴۰۳

ایران درپروژه‌های مهم علمی وفناوری اتحادیه اروپا شرکت می‌کند

به گزارش روا۲۴- حسین سالار آملی روز پنجشنبه در لندن اظهار کرد، درپی گفت ‌و گوهای فشرده‌ در سومین جلسه نشست کارگروه همکاری‌های علمی و فناوری بین جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اروپا در بروکسل ، نقشه راه همکاری‌های دو طرف تا پایان ۲۰۲۰ طراحی و مقرر شد که ایران در چندین برنامه مهم اتحادیه اروپا حضور فعال داشته باشد.
وی افزود: تبادل استاد و دانشجو از جمله برنامه های مهم ایننقشه راه است و ایران اعلام آمادگی کرده تا دانشجویان مقطع دکترا به مدت ۶ تا ۹ ماه از آزمایشگاه‌های کشورهای پیشرفته دنیا استفاده کنند.
همچنین اجرای پروژه‌های تحقیقاتی برای اساتید ایرانی در سفر های خارجی برای فرصت مطالعاتی از دیگر محورهای مطرح‌شده در این نقشه راه است و حضور جمهوری اسلامی ایران و اساتید کشورمان در مهم‌ترین پروژه‌های اروپایی مانند ئی.آر.سی (ERC) موردبحث و بررسی قرار گرفت.
قائم‌مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: همچنین از محورهایی مانند سالخوردگی جمعیت، پدیده های زیست محیطی، تغییرات اقلیمی مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مقرر شد که کمیته‌های کارشناسی دو طرف در این زمینه با حضور اساتید دانشگاه‌ها تشکیل شود.
به گفته سالار آملی، مساله همکاری پارک‌های علم و فناوری ایران و حضور شرکت‌های دانشی اروپایی در این پارک‌ها از محورهای دیگری بود که در این نشست موردبحث و بررسی قرار گرفت.
به گزارش روا۲۴ «منصور غلامی» وزیر علوم، تحقیقات و فناوری کشورمان عصر سه‌شنبه در رأس هیأتی سیاسی و دانشگاهی برای شرکت در سومین نشست کارگروه همکاری‌های علمی و فناوری بین جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اروپا وارد بروکسل، پایتخت بلژیک شد.
در این سفر، قائم‌مقام وزیر در امور بین‌الملل و رئیسان دانشگاه‌های تهران، علامه طباطبایی اصفهان و خوارزمی و نمایندگان وزارت بهداشت و معاونت علمی فناوری رئیس‌جمهوری و رایزنی علمی ایران در اروپا، وی را همراهی می‌کنند.
سالار آملی در ادامه این گفت‌وگو به دیدار وزیر علوم کشورمان با ‘کارلوس موداس’ کمیسیونر علوم، پژوهش و نوآوری اتحادیه اروپا اشاره کرد و توضیح داد که در این جلسه مقرر شد همکاری‌ها در تمامی جوانب علمی – آموزشی ازجمله ظرفیت‌سازی آموزش عالی کشور، مطالعات اروپا در ایران، تبادل رشته‌های مهمی مثل ایران‌ شناسی، کرسی‌های زبان ادبیات فارسی، هنر ایرانی و هنر اسلامی در دانشگاه‌های اروپا موردبحث و توافق قرار گرفت.
وی گفت:ما امیدواریم در ۲ سال آینده روند همکاری‌های ما با کشورهای اروپایی گسترش یابد و اتحادیه اروپا به همراه کشورهای چین ، ژاپن ، روسیه و کره جنوبی بعنوان کشورهای هدف همکاری‌های علمی فناوری ایران هستند که در این سفر تمرکز هیات ایرانی، بر کشورهای عضو اتحادیه اروپا بود.
سالار آملی توسعه مراودات علمی دو جانبه میان ایران و بلژیک را از دیگر مأموریت‌ های این هیات عنوان کرد و افزود: کشور بلژیک دارای چند دانشگاه معروف در سطح دنیا است و به همین خاطر امروز ملاقاتی با «ژان کلود مارکور» وزیر آموزش عالی بلژیک داشتیم.
وی گفت: در این ملاقات توسعه همکاری‌های دو جانبه در بخش‌های آموزشی، پژوهشی و تبادل نیروی انسانی موردبحث قرار گرفت و قرار شد که این همکار ها با بهره‌گیری از ظرفیت‌های دانشگاهی عملیاتی شود.
قائم‌مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد که ملاقاتی با رئیس دانشگاه لوون که از بهترین دانشگاه‌های اروپا درزمینهٔ نوآوری است، صورت گرفت.
وی ابراز امیدواری کرد که علاوه بر اتحادیه اروپا، همکاری‌های دوجانبه با کشور بلژیک گسترش یابد.
هیات جمهوری اسلامی ایران شامگاه پنجشنبه بروکسل را به مقصد تهران ترک کرد.

منبع: ایرنا

Check Also

برای افزایش امنیت دستگاه‌های هوشمند چه کنیم؟

برای افزایش امنیت دستگاه‌های هوشمند چه کنیم؟

در دنیای امروز، دستگاه‌های هوشمند به بخشی جدایی‌ناپذیر از زندگی روزمره ما تبدیل‌ شده‌اند که …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × یک =