به گزارش روا ۲۴، سخنگوی دستگاه قضا با بیان اینکه رئیس قوه قضاییه از هیچ لیست و گروهی حمایت نمیکند، گفت: البته طی روزهای گذشته گروه های زیادی به ایشان مراجعه کردند و ایشان اعلام کردند در امر تایید صلاحیت و لیست های گروه ها هیچ دخالتی نمیکنند.
غلامحسین اسماعیلی در نشست خبری امروز خود درباره حمایت رییس قوه قضائیه در انتخابات از یک لیست گفت: این شایعه را ما هم ملاحظه کردیم و با صراحت اعلام میکنم ایشان از هیچ فرد، لیست یا جریانی در روند انتخابات حمایت نمیکند. البته همه جریانات سیاسی در این مدت ملاقاتهایی با ایشان داشتند و ایشان در برابر همه تقاضاها اعلام کردند که در امر انتخابات به لحاظ جایگاه قوه قضاییه مداخله نخواهند کرد.
اهم اظهارات سخنگوی قوه قضائیه به شرح زیر است:
- از همه مردم دعوت میکنم آگاهانه در انتخابات شرکت کنند و در این مسیر هیچ عذر و بهانهای پذیرفتنی نیست. مشکلات و گلایهها به جای خود اما فرهنگ دینی و تعلیمات ما به هیچ عنوان با انزوا و بی تفاوتی سازگار ندارد اگر بی تفاوت باشیم از دشمن سیلی میخوریم و این در حالی است که ما در حال نواختن سیلیهای محکم به دشمن هستیم. بنابراین ایران قوی مجلس قوی میخواهد.
- بیش از پنجاه نفر از مفسدان اقتصادی محکومیت قطعی حاصل کردند. در همین رابطه حمیدرضا مرادی فرزند هدایت به جرم اخلال در نظام ارزی به صورت عمده به تحمل بیست سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق و رد یکمیلیون و هشتاد هزار یورو در حق بانک ملت و پرداخت جزای نقدی محکوم شده است. محمد نائینی تهرانی به جرم اخلال در نظام اقتصادی به پانزده سال حبس و هفتاد و چهار ضربه شلاق و رد مال در حق بانک رفاه و سپه و پرداخت جزای نقدی محکوم شده است.
- امیر خسرو علایی به تحمل ۱۰ سال حبس تعزیری، مرتضی فلاح اشتری فرزند احمد به جرم مشارکت در نظام ارزی به تحمل دو فقره بیست سال حبس و شلاق و رد مال محکوم شده است. مهرداد داوودی فرزند عباس به جرم مشارکت در اخلال در نظام ارزی به ۱۰ سال حبس، مهرداد صفری به جرم اخلال در نظام ارزی به دوازده سال حبس محکوم شده است.
- رأی پرونده موسوم به محیط زیست اما از نظر ما پرونده اقدام علیه امنیت است، صادر و قطعی شده است. مراد طاهباز فرزند قاسم به جرم همکاری با آمریکا به ۱۰ سال حبس و رد وجوه دریافتی از آمریکا، نیلوفر بیانی به حرم همکاری با آمریکا به ۱۰ سال حبس و رد مال، هومن جوکار به جرم همکاری به دولت آمریکا به هشت سال حبس و طاهر قدیریان به هشت سال سپیده کاشانی به شش سال حبس، امیر حسین خالقی به جرم جاسوسی به شش سال حبس و عبدالرضا کوهپایه به جرم اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت به چهار سال حبس محکوم شده است.
- رسیدگی به پروندههای اغتشاش گران در دستور کار قوه قضائیه است. در این بین ما این افراد را به گروههای مختلف دسته بندی کردیم. کسانی که اقدام به تخریب اموال مردم میکردند شناسایی و مناسب با اعمال آنها مجازات در نظر گرفته میشود. در تهران اصفهان خوزستان و شیراز عناصری از اغتشاشگران اصلی محاکمه و رأی صادر شده است.
- این پرونده مشهور به پرونده امیر آلمانی بود در همین مقطع مرتکب سرقت مسلحانه هم شده بودند در اغتشاشات حضور داشتند و خودشان از اقداماتشان فیلم گرفته و سپس به ترکیه رفته بودند اما به کشور بازگردانده شدند. این فرد پیش تر هم در آلمان با گروهک نفاق در آلمان ملاقاتهایی داشتند.
- قانون ما تابعیت دوم را به رسمیت نمیشناسد و یکی از دو نفر را ما تبعه خارجی نمیدانیم این افراد اقداماتی علیه امنیت ملی داشتند که با حضور وکیل محاکمه میشوند. به هیچ عنوان دخالت هیچ کشوری را در امور قضائی کشور را نمیپسندیدیم. همین حمایت کشور فرانسه از روح الله زم و این اقدامات آنها در تناقض است.
- فقط برای خود زم کیفرخواست صادر و برای بقیه متهمان تحقیقات همچنان ادامه دارد. برخی از متهمان این پرونده بازداشت هستند و تاکید شده که وضعیت بازداشتیها تعیین و تکلیف و کیفرخواست دوم صادر شود.
- (بازداشت بهار هدایت) بازداشت در حراست دانشگاه انجام نشده و هیچ ربطی هم به انتخابات ندارد. بازداشت وی خارج از دانشگاه بوده و اگر ادعایی در مورد ضرب و شتم باشد حتماً رسیدگی میکنیم. این فرد اتهاماتی غیر از موضوع انتخابات دارد. اگر تا الان آزاد نشده باشد تا غروب با توجه به تأمین وثیقه آزاد میشود. همچنین حکم ندا ناجی هم صادر و دادگاه بدوی محکومیت وی را به یک دوم تقلیل داده است./مهر